Jakt, MC, motorsport, sim och bad

Ljudmiljöer som kan vara skadliga är inte bara förknippade med arbete. Gillar du jakt eller motorsport så utsätter du din hörsel för ljud som kan vara skadliga och tröttande.

I farter över 100 km/h kan bullret från fartvinden påverka din hörsel negativt. Ett skott överstiger oftast 135 dB som kan vara direkt skadligt. I simhallen och på semestern skyddar formgjutna proppar dina hörselgångar från vatten som kan irritera och ställa till allvarliga problem till exempel eksem och hörselgångsinflammation.

Hear-Nordic-fritid-jakt

Formgjutna och 3D-printade hörselskydd för jakt och skytte

Jakt och sportskytte med hagel och kula innebär stor risk för din hörsel. Ljudnivåer som överstiger 135 dB kan ge upphov till permanenta skador och ett skott avger ett impulsljud på 120 till 180 dB, beroende på vapen och ammunition. Vi har formgjutna och 3D-printade hörselskydd med passiva akustiska filter eller elektronisk aktiv ljudförstärkning.

Optimerade hörselskydd för MC och motorsport

Redan i hastigheter under 100 km/h kan bullret från fartvinden vara skadligt för din hörsel. Hjälmen dämpar en del men den genomsnittliga ljudnivån kan ändå påverka din hörsel negativt. Dessutom är buller och brus tröttande, vilket i sin tur påverkar koncentrationen. Vi har formgjutna och 3D-printade hörselskydd med passiva akustiska filter specialanpassade för MC och motorsport.

Hear-Nordic-fritid-MC
Hear-Nordic-fritid-sim

Formgjutna simproppar i silikon

Simproppar som effektivt skyddar mot vatten i hörselgången och därmed minskar risken för irritation, klåda och svullnad. Proppar som sitter säkert i öronen även när sportandet och vattenlekarna blir vilda. Skydden formas efter dina hörselgångar och 3D-printas i formstabil silikon för maximal komfort.

hear-nordic-avtryck-kontroll
hear-nordic-avtryck-fyllning
hear-nordic-avtryck-urtagning

Utprovning av formgjutna hörselskydd

Du får förslag på lämplig modell som passar din ljudmiljö och dina behov. Därefter görs en avgjutning av dina hörselgångar. Avgjutningarna används för att formgjuta eller 3D-printa dina personliga proppar. Beräkna total tid för utprovningen till mellan 20–30 minuter.

Leveranstiden kan variera beroende på modell. Vi sparar dina fysiska avgjutningar för efterbeställning av formgjutna skydd. För 3D-printade skydd och proppar skannas avgjutningarna och sparas digitalt. Det innebär att du lätt kan efterbeställa nya skydd eller välja andra hörselskydd, monitorer eller sleeves.