EARfoon formgjutna hörselskydd i silikon

hear-nordic-earfoon-top

EARfoon är lite av originalet bland formgjutna hörselskydd i Sverige. Skydden har blivit något av en standard på många företag sedan mitten av nittiotalet. 

EARfoon hörselskydd sitter skönt i örat och dämpar effektivt skadliga impulsljud och buller. Samtidigt kan du höra tal och prata i telefon med skydden på plats. 

Skydden minskar även tröttande bakgrundsljud och många användare upplever att de orkar lite mer. EARfoon finns även som formgjutet komfortskydd, dvs dämpar störande bakgrundsljud, men är inte CE-godkänt eftersom det inte uppfyller normen för dämpning i ett hörselskydd. 

EARfoon finns även som Multiclick, dvs två skydd i ett. Filtret kan enkelt förses med ytterligare ett filter som klickas på det integrerade och ökar dämpning när det behövs. Exempelvis vid arbetsuppgifter som generera höga impulsljud. 

EARfoon

  • Formgjuts i akryl
  • Akustiska filter med passiv medhörning
  • Vatten- och dammsäkra filter 
  • Utbytbara filter med optimerad dämpning 
  • Sju olika färger 
  • Diskreta och komfortabla 
  • Spårbara med unikt, personligt serienummer 
  • Med eller utan ögla 
  • CE-godkända (OBS! gäller ej komfortskyddet MCG) 
  • 2 års garanti
hear-nordic-horselskydd-oversikt-earfoon-ikoner

Akustiska filter med passiv medhörning

EARfoon är utrustade med akustiska filter som ger en väl avstämd dämpning över hela frekvensområdet. De olika filtren har dämpningsegenskaper som passar olika ljudmiljöer. 

Effektiv dämpning av skadliga impulsljud, buller och tröttande bakgrundsljud. Medan passiv medhörningen låter dig prata i telefon och höra tal med skydden på plats. Ändras din ljudmiljö är det lätt att byta filter. 

SNR-värden

EARfoon finns med fem olika filter, varav två filter möjliggör att extra filter kan klickas på det integrerade (Multiclick), för att ge rätt typ av dämpning i olika arbetsmiljöer. Allt från tung, bullrig industri till tandvård och skolmiljö. 

SNR-värdena (Single Number Rating) anger genomsnittlig skyddseffekt beräknat från alla relevanta frekvenser, t ex SNR 32 dB minskar ljudnivån från 100 dB till 68 dB. 

MODELL

SNR

SNR MED MULTICLICKFILTER

Multiclick MCB-W1 + MCW-R7 

21dB (H=27dB M=18dB L=11dB)**

28dB (H=31dB M=25dB L=21dB)***

Multiclick MCG*  + MCG-R5 

13dB (H=22dB M=9dB L=3dB)**

27dB (H=30dB M=23dB L=18)***

MCB-R3 

27dB (H=30 M=23dB L=19dB) 

EMF-W2 

25dB (H=31 M=22dB L=15dB) 

EMF-R4 

30dB (H=32 M=26dB L=23dB) 

* MCG integrerat filter är ett komfortskydd

 

** Multiclick med integrerat filter

 

*** Multiclick med dubbla filter

Kommunikation via Bluetooth

EARfoon kan kompletteras med kommunikation via Bluetooth eller spiralslangar och finns i sju olika färger (klar, röd, blå, lila, gul, orange och grön). 

hear-nordic-earfoon_colors_

Skydden levereras med etui, personligt garantikort, vaxkrok och bruksanvisning. 

EG–Typgodkännande CE 1974 

EARfoon formgjutna hörselskydd är i enlighet med PPE-förordningen (EU) 2016/425 certifierade enligt EN 352-2:2002 av PZT GmbH, Bismarckstraße 264 B, 26389 Wilhelmshaven, Germany (EU-ID:1974). 

 

hear-nordic-earfoon-box

Våra hörselskydd: HEARwork | ACS PRO | EARfoon | CENS | HELMET | HEARsafer

hear-nordic-avtryck-kontroll
hear-nordic-avtryck-fyllning
hear-nordic-avtryck-urtagning

Utprovning av formgjutna hörselskydd

Du får förslag på lämplig modell som passar din ljudmiljö och dina behov. Därefter görs en avgjutning av dina hörselgångar. Avgjutningarna används för att formgjuta eller 3D-printa dina personliga proppar. Beräkna total tid för utprovningen till mellan 20–30 minuter.

Leveranstiden kan variera beroende på modell. Vi sparar dina fysiska avgjutningar för efterbeställning av formgjutna skydd. För 3D-printade skydd och proppar skannas avgjutningarna och sparas digitalt. Det innebär att du lätt kan efterbeställa nya skydd eller välja andra hörselskydd, monitorer eller sleeves.