TOPP TRE KOMFORT- OCH HÖRSELSKYDD I SKOLAN

Vilka hörselskydd är populärast i skolan? Ja, det beror på var i skolan du arbetar. I matbespisningen är det formgjutna hörselskydd från HEARsafer, inom skolidrotten toppar EARfoon och på musiklektionerna är ACS mest uppskattat.

Frågar du vad som uppskattas mest så är det allt från hygien och påklickbart filter till den raka dämpningen som sänker volymen utan att ljudbilden förändras. Här kommer topp tre.

I skolköket toppar HEARsafer HN0

Här handlar det om komfortskydd. De uppfyller inte normen för personlig skyddsutrustning, men dämpar skönt störande ljud i omgivningen. Till exempel alla jobbiga ljud från diskhanteringen, samtidigt som du kan prata obehindrat med kollegor och barnen.

Användarna uppskattar också att de är så lätta att sätta i och ta ut, utan att man behöver ta i i själva proppen. Skydden kan även spritas och det är lätt att hålla en god hygien. Lång livslängd som spar pengar och att skydden sitter skönt i örat, uppskattas också mycket.

I gympasalen regerar EARfoon Multiclick

Multiclickfunktionen verkar vara något som många idrottslärare uppskattar extra mycket. Är du inomhus och har bollspel klickar du bara på extrafiltret så får du en skön dämpning även på bollarnas hårda studsar.

”Senilsnodden” ser till så skydden alltid är till hands. Hängande runt nacken är de alltid på plats. Skydden är superlätta att sätta i och ur, tillverkade efter just dina öron.

Flexibiliteten i hur de dämpar ljud gör de lämpliga att använda i olika idrottssammanhang, både på träning och match oavsett om det handlar om handboll, innebandy, hockey eller träningen i simhallen.

För musiken lockar ACS

Hos musiklärare toppar ACS, formgjutna hörselskydd i silikon. Även med propparna i öronen hör du barnen bra. Den raka dämpningen sänker volymen in i örat utan att ljudbilden ändras eller förvrängs. Ljudet låter naturligt och det går att intonera utan problem.

Materialet i skyddet tillåter stora munrörelser, även om du sjunger ut dämpar ACS PRO som de ska. En annan uppskattad egenskap är hur lätt det är att byta mellan olika filter så att skydden har rätt dämpning beroende på ljudnivån.

Spelar du i orkester kan du även använda propparna som formgjutna in-ear monitorer. Du plockar enkelt ut filtret och gör om hörselskydden till formgjutna in-earlurar.

Läs mer om HEARSafer >>

Läs mer om EARfoon >>

Läs mer om ACS PRO >>

Boka tid för utprovning av hörselskydd >>

Kontakta oss för mer information och arbetsplatsbesök >>