TIPS NÄR DU VÄLJER FORMGJUTNA HÖRSELSKYDD

Formgjutna hörselskydd med akustiska filter är betydligt mer mångsidiga än andra typer av skydd. De fungerar lika bra på arbetet som på fritiden. De syns knappt och sitter bekvämt i örat. De skyddar effektivt, samtidigt som du hör tal tydligt.

Värt att tänka på när du väljer formgjutna hörselskydd
  • Fundera igenom för vilka användningsområden du behöver skydden och välj en modell som passar både på jobbet och om du t ex gillar rockkonserter
  • Tänk på att priset oftast avgör kvalitén på skydden. Satsa på kvalitetsskydd så får du både bättre passform och längre livslängd.
  • Köp från en leverantör med bra rådgivning, service och garantier.
  • Kontrollera att leverantör och tillverkare uppfyller gällande regler för personlig skyddsutrustning (PPE). Skydden ska vara CE-märkta.
  • Välj mellan skydd i akryl eller silikon. Akryl har generellt sett lite längre livslängd och tål aggressiva miljöer bättre. Silikon är mer följsamt.
Fördelar med formgjutna hörselskydd

Till skillnad från hörselkåpor och öronproppar av engångs- eller flergångstyp, är formgjutna hörselskydd bekväma att bära hela dagen. Skydden dämpar effektivt skadligt buller och impulsljud utan att minska hörbarheten av tal och varningsljud. Dessutom upplever många att de blir mindre trötta och har lättare att koncentrera sig när störande bakgrundsljud minskar.

Lämpliga hörselskydd för olika ljudmiljöer

Arbetsmiljöer >>
Musik >>
Jakt >>
MC och motorsport >>