NYHET! HEARWORK 3D-PRINTADE HÖRSELSKYDD I SILIKON ELLER AKRYL

Nu är nya HEARwork här! Formgjutna hörselskydd som 3D-printas för att sitta extra skönt i dina öron. Välj mellan mjukt behaglig silikon eller bekvämt formstabil akryl. Optimerade filter som effektivt dämpar skadliga och tröttande ljud i olika arbetsmiljöer.

HEARwork görs efter avgjutningar från dina öron. Avgjutningarna skannas och en 3D-modell av varje avtryck som sedan 3D-printas, putsas och poleras. Skydden görs i antingen silikon eller akryl.

Hårda eller mjuka hörselskydd?

Oavsett om du väljer mjuka skydd i silikon eller hårda i akryl är de exakt formade för att sitta skönt i dina öron. Helt utan tryckpunkter som skaver. De är så komfortabla att du knappt märker dem. Silikonets formbarhet minimerar läckage av ljud, även vid kraftiga rörelser när du exempelvis sportar eller arbetar med kroppen, utför tunga lyft etc.

Arbetar du inom industri, bygg, kemi, lant- och skogsbruk med mycket damm, kemikalier eller andra luftföroreningar är skydd i akryl ett bra val. Akrylen är hållbarare och tål aggressivare miljöer bättre än silikon. Den hårdare, högpolerade ytan är smutsavvisande och lättare att rengöra.

Digitala avtryck och 3D-printning

Dina öron är unika och för att få maximal passform gör vi avtryck av dina öron. Avgjutningen av respektive öra skannas och med hjälp av datan 3D-printas hörselskydden. Därefter poleras och ytbehandlas de i flera steg.

Den digitala processen effektiviserar tillverkningen och kortar leveranstiderna. Dessutom kan du snabbt efterbeställa skydd om de skulle gå sönder eller tappas bort.

Akustiska filter med passiv medhörning

 HEARwork är utrustade med avancerade akustiska filter som ger en väl avstämd dämpning över hela frekvensområdet. Filter med optimerad dämpningskaraktäristik för att passa olika typer av ljudmiljöer.

Dämpningen av skadliga impulsljud, buller och tröttande bakgrundsljud är mycket effektiv. Medan den passiva medhörningen låter dig prata i telefon, höra tal och musik med skydden på plats. Ändras din ljudmiljö är det lätt att byta filter.

Läs mer om HEARwork soft och HEARwork rigid