Optimerade hörselskydd för motorsport

Redan i hastigheter under 100 km/h kan bullret från fartvinden vara skadligt för din hörsel. Hjälmen dämpar en del men den genomsnittliga ljudnivån kan ändå påverka din hörsel negativt. Dessutom är buller och brus tröttande, vilket i sin tur påverkar koncentrationen och ökar risken för att du tappar fokus. Framför allt om du kör i höga hastigheter eller ligger på rull långa sträckor.

Vi har specialanpassade hörselskydd för mc och motorsport. Formgjutna och 3D-printade hörselskydd i silikon som sitter skönt i örat utan att irritera och är bekväma att bära under hjälmen. Hörselskydd som effektivt dämpar vindbrus och annat buller effektivt. Samtidigt kan du höra tal i normal samtalston, viktiga ljud och signaler i trafiken med hörselskydden på plats. 

Hörselskydd med kommunikation

Vill du ha formgjutna hörselskydd med kommunikation som är utvecklade för motorsport väljer du ACS DriverCom eller ACS PRO DriverCom. 

hear-nordic-mc-helmet

HELMET 3D-printade skydd

HELMET är specialanpassade hörselskydd för MC och motorsport. Diskreta hörselskydd som formas efter dina hörselgångar och 3D-printas. Avancerad filterteknik dämpar vindbrus, motorljud och trafikbuller effektivt, utan att du avskärmas från vanligt tal och viktiga varningsljud.

ACS DriverCom med kommunikation

ACS DriverCom är utvecklade för dig som håller på med motorsport i olika former och vill kommunicera via radio eller mobil. Skyddet har hög dämpning som gör filtrerar bort störande motorljud, vindbrus och ger hög hörbarhet. 

ACS DriverCom finns även i en PRO-modell som dämpar effektivt, ger bra hörbarhet i radiosamtal, samtidigt som du har transparens som låter dig höra vanligt tal utan att behöva ta ut skydden ur öronen.

Hear-Nordic-mc-acs-driver-pro
hear-nordic-avtryck-kontroll
hear-nordic-avtryck-fyllning
hear-nordic-avtryck-urtagning

Utprovning av formgjutna hörselskydd

Du får förslag på lämplig modell som passar din ljudmiljö och dina behov. Därefter görs en avgjutning av dina hörselgångar. Avgjutningarna används för att formgjuta eller 3D-printa dina personliga proppar. Beräkna total tid för utprovningen till mellan 20–30 minuter.

Leveranstiden kan variera beroende på modell. Vi sparar dina fysiska avgjutningar för efterbeställning av formgjutna skydd. För 3D-printade skydd och proppar skannas avgjutningarna och sparas digitalt. Det innebär att du lätt kan efterbeställa nya skydd eller välja andra hörselskydd, monitorer eller sleeves.