Optimerade hörselskydd för jakt och skytte

Jakt och sportskytte med hagel och kula innebär stor risk för din hörsel. Ljudnivåer som överstiger 135 dB kan ge upphov till permanenta skador och ett skott avger ett impulsljud på 120 till 180 dB, beroende på vapen och ammunition.

Vill du skydda hörseln är hörselskydd ett måste. På skjutbanan är de en självklarhet, men i skogen på jakt upplevs traditionella hörselkåpor ofta som obekväma. Med formgjutna hörselskydd får du ett skydd som sitter bekvämt i örat utan att vara i vägen. OBS! Vid skytte under tak eller inomhus ska alltid hörselkåpor användas!

Hear Nordic erbjuder ett komplett sortiment av formgjutna hörselskydd för jakt och skytte. Välj mellan hörselskydd med elektroniska eller akustiska filter.

CENS ProFlex DX – en ny generation aktiva hörselskydd

CENS DX-serie är en ny generation formgjutna hörselskydd med aktiva, digitala filter som både fungerar som ljudförstärkare och samtidigt blockerar/dämpar ut ljudet av skott. Skydden formgjuts i silikon för maximal passform och är anpassade för sportskytte och jakt. CENS hörselskydd kan utrustas med halsslinga för jaktradio och Bluetooth.

ACS PRO IMPULS med akustiska filter

ACS PRO IMPULS är jakthörselskydd som formgjuts i skön silikon och är utrustade med unika akustiska filter som har en generell dämpning (-15 dB) av buller, utan att stänga ute tal och andra ljud som du vill höra. Det avancerade filtret kan dämpa plötsliga impulsljud som skott eller slag mot metall (upp till -33 dB vid ljudstötar på 160 dB).

Rätt val för jakt och skytte

CENS PROFLEX DX5

Formgjutet jakthörselskydd i silikon. Elektroniskt filter med 5 olika programval.

CENS PROFLEX DX3

Formgjutet jakthörselskydd i silikon. Elektroniskt filter med 3 olika programval.

CENS PROFLEX DX1

Formgjutet jakthörselskydd i silikon. Elektroniskt filter ett universalprogram.

CENS PROFLEX PASSIVE

Formgjutet hörselskydd i silikon. Instegsmodell med passivt dämpningsfilter.

MINO CENS

Prisvärt universalhörselskydd med elektroniskt filter för jakt och skytte.

ACS PRO IMPULS

Prisvärt formgjutet hörselskydd i silikon med passivt dämpningsfilter.