OPTIMERADE HÖRSELSKYDD FÖR ARBETE

HEAR NORDIC erbjuder ett komplett sortiment av formgjutna hörselskydd för arbete och fritid. Premiumskydd som sitter perfekt i ditt öra i många timmar i sträck utan att irritera. Skydden formgjuts efter dina hörselgångar och du kan välja skydd i akryl eller silikon.

Tack vare unik filterteknik och ett brett utbud av filter kan du anpassa dina hörselskydd för att ge rätt dämpning för olika ljudmiljöer, utan att hörbarheten av tal och varningssignaler försämras. Dessutom blir du mindre trött när den allmänna ljudnivån omkring dig sänks.

Våra hörselskydd kan utrustas för att fungera med kommunikationsradio, mobil, ”Rakel” och även förses med ”in-ear-högtalare” för högklassig musiklyssning och medhörning vid scenframträdanden.

VÄLJ HÖRSELSKYDD FÖR DIN LJUDMILJÖ

Flikar_Arbete_Industri

HEARsafer eller EARfoon formgjutna hörselskydd i akryl med eller utan anslutning för bluetooth och kommunikation. Anpassade filter skyddar din hörsel samtidigt som du hör tal och varningssignaler.

HÖG DÄMPNING – HEAR SAFER HN1 SVART, HN3 GULD, EARFOON* CLR, R

Kraftig dämpning som är anpassad för miljöer med mycket höga ljudnivåer. Sågverk och gruvarbete är exempel på arbeten där HEARsafer GULD och SVART eller EARfoon Multiclick CLR och R är optimala.

MEDELHÖG DÄMPNING – HEAR SAFER HN2 GRÖN, HN4 SILVER EARFOON* CLW, CLR, W, GR

Lämpar sig bra i modern industrimiljö, exempelvis i svets, verkstad och maskinrum.

* EARfoon Multiclick (”CL-hörselskydd”) har variabel dämpning genom att ett extra filter kan klickas på det integrerade filtret i skyddet och öka ljuddämpningen.

Formgjutna HEARsafer eller EARfoon hörselskydd i slittålig akryl eller ACS PRO i mjuk, formstabil silikon dämpar de värsta ljudtopparna utan att ta bort tal och andra viktiga ljud. Även måttligt buller kan påverka din hörsel och det är tröttande.

LÅG TILL MEDELHÖG DÄMPNING – HEAR SAFER HN5 ORANGE, HN6 GUL, HN0 MAGENTA*, EARFOON** CLG, CLY, CLW

HEARsafer eller EARfoon med anpassad dämpning för arbeten i skolmiljö och förskola. Dämpar falsettskrik och plötsliga rop, samtidigt som vanlig dialog släpps in obehindrat.

LÅG TILL MEDELDÄMPNING – ACS PRO10***, PRO15

ACS PRO10 filtrerar effektivt bort lägre nivåer av bakgrundsbuller utan att ljudbilden dämpas för mycket eller för lite. PRO15 har lite högre dämpning utan att ljudbilden förvrängs.

*HN0 Magenta – OBS! klassificeras ej som hörselskydd eftersom det inte uppfyller den minimidämpning i de lägsta frekvenserna som krävs enligt EN-352-2 standarden.
**EARfoon Multiclick (”CL-hörselskydd”) har variabel dämpning genom att ett extra filter kan klickas på det integrerade filtret i skyddet och öka ljuddämpningen.
***ACS PRO10 – OBS! klassificeras ej som hörselskydd eftersom den inte uppfyller minimidämpningen av 12 dB över 1 kHz som krävs enligt EN-352-2 standarden. PRO10 är därför inte testad eller certifierad enligt denna standard.

Flikar_Arbete_Transport

Hantering av gods i lagermiljö eller transportsammanhang kan innebära bullernivåer som både är tröttande och skadliga. Med formgjutna hörselskydd i slittålig akryl som sitter bekvämt, dämpar du de värsta ljudtopparna utan att ta bort tal och andra viktiga ljud.

 MEDELHÖG DÄMPNING – HEAR SAFER HN4 SILVERHN5 ORANGE, HN6 GUL EARFOON* CLW, CLR, W, GR

I arbetsmiljöer med måttliga till höga ljudnivåer under hela arbetsdagen och inslag av kraftigare impulsljud vid lastning- och lossning av gods rekommenderas hörselskydd med medelhög dämpning.

* EARfoon Multiclick (”CL-hörselskydd”) har variabel dämpning genom att ett extra filter kan klickas på det integrerade filtret i skyddet och öka ljuddämpningen.

Inom tandvården är skadliga ljudnivåer vanligare än vad många vet och hörselskador är förekommande. Med HEARsafer eller EARfoon dämpas de värsta ljudtopparna utan att tal och andra viktiga ljud förvrängs.

LÅG DÄMPNING – HEAR SAFER HN0 MAGENTA*, EARFOON** CLY, CLG, CLW

HEARsafer MAGENTA dämpar bra i de högre frekvenserna. Filtret är särskilt utvecklat för tandvårdsmiljö, samtidigt som kommunikationen med patienter och kollegor inte påverkas. EARfoon CLY, CLG och CLW ger också ett bra skydd mot de tröttande och skadliga ljud som du kan utsättas för inom tandvården.

*HN0 Magenta – OBS! klassificeras ej som hörselskydd eftersom det inte uppfyller den minimidämpning i de lägsta frekvenserna som krävs enligt EN-352-2 standarden.
** EARfoon Multiclick (”CL-hörselskydd”) har variabel dämpning genom att ett extra filter kan klickas på det integrerade filtret i skyddet och öka ljuddämpningen.

Flikar_Arbete_Tryckeri

Hög bullernivå med blandat låga och höga frekvenser från tryckpressar präglar tryckerimiljöer. HEARsafer och EARfoon formgjuts i slittålig akryl, medan ACS PRO formgjuts i mjuk, formstabil silikon.

 MEDELHÖG DÄMPNING – HEAR SAFER HN2 GRÖNHN4 SILVER EARFOON* CLW, CLR, W, GR

Traditionellt buller i tryckerimiljö täcker upp ett brett frekvensspektrum. HEARsafer GRÖN och SILVER, men även EARfoon CLW, CLR och W har en dämpning som passar  den ljudmiljön.

HÖG TILL MYCKET HÖG DÄMPNING – ACS PRO20, PRO26,  EARFOON* CLR, R

PRO20 och PRO26 är de två högsta dämpningarna i PRO-serien och är anpassade för miljöer med höga till mycket höga ljudnivåer. Dämpningen är jämn över frekvensspektrumet. EARfoon Multiclick CLR och R ger även de ett bra skydd i dessa miljöer.

* EARfoon Multiclick (”CL-hörselskydd”) har variabel dämpning genom att ett extra filter kan klickas på det integrerade filtret i skyddet och öka ljuddämpningen.

Flikar_Arbete_FlygFlygmiljö betyder buller av både låg- och högfrekvent typ som kan ge upphov till hörselskador. Oavsett om du arbetar ombord eller utanför kan du behöva hörselskydd. Personliga skydd som effektivt dämpar samtidigt som du hör tal och varningssignaler.

 LÅG TILL MYCKET HÖG DÄMPNING – HEAR SAFER HN1 SVART, HN3 GULDHN6 GUL, EARFOON* CLG, CLY, CLWGRACS PRO10**, PRO15, PRO17, PRO20, PRO26

Med tanke på de stora ljuddifferenserna i flygbranschen så erbjuder HEAR NORDIC olika typer av filter från HEARsafer, EARfoon och ACS-PRO beroende på vilken typ av ljudnivå det är på din arbetsplats. Vänligen hör av dig till din återförsäljare, för rätt hörselskydd.

*EARfoon Multiclick (”CL-hörselskydd”) har variabel dämpning genom att ett extra filter kan klickas på det integrerade filtret i skyddet och öka ljuddämpningen.
**ACS PRO10 – OBS! klassificeras ej som hörselskydd eftersom den inte uppfyller minimidämpningen av 12 dB över 1 kHz som krävs enligt EN-352-2 standarden. PRO10 är därför inte testad eller certifierad enligt denna standard.

I stora folksamlingar, på konserter, demonstrationer och olika typer av offentlig miljö utsätts du ofta för skadligt buller. Samtidigt är det viktigt att höra vad som sker omkring dig, kunna kommunicera via komradio, Rakel, mobil och med människor i din närhet.

 LÅG DÄMPNING – HEAR SAFER HN6 GUL, EARFOON* CLG, CLY, CLW, ACS PRO15

HEARsafer HN6 GUL och EARfoon CLG, CLY, CLW i akryl samt ACS PRO15 i silikon är optimerade hörselskydd för räddningstjänst, polis och väktare. Plötsliga impulsljud som kan skada hörseln dämpas effektivt, samtidigt som tal inte förvrängs.

* EARfoon Multiclick (”CL-hörselskydd”) har variabel dämpning genom att ett extra filter kan klickas på det integrerade filtret i skyddet och öka ljuddämpningen.

I ett modernt storkök är både tempo och ljudmiljön hög. HEARsafer eller EARfoon dämpar skadliga ljud, ex hantering av disk, samtidigt som kommunikationen med kollegor inte påverkas. HEARsafer och EARfoon formgjuts i hygienisk akryl och kan lätt rengöras.

LÅG DÄMPNING – HEAR SAFER HN5 ORANGE, HN6 GUL, EARFOON* CLG, CLY, CLW, W

HEARsafer HN5 ORANGE och HN6 GUL är de mest optimala hörselskydden för kök och restaurang eftersom de har ett mycket bra skydd mot plötsliga impulsljud. Samtidigt släpper de igenom tal och andra viktiga ljud. EARfoon Multiclick (CLG, CLY, CLW) och standardhörselskydd W har även de väl anpassade filter för livsmedelsindustri, kök och restaurang.

Skydden kan fås i detectutförande dvs spårbara med metalldetektor. Detect finns att tillgå i hela HEARsafer HEARsafer och EARfoon sortimentet av filter.

*EARfoon Multiclick (”CL-hörselskydd”) har variabel dämpning genom att ett extra filter kan klickas på det integrerade filtret i skyddet och öka ljuddämpningen.

Ljudmiljö_HEARsafer
FORMGJUTNA HÖRSELSKYDD I AKRYL

Formgjutna hörselskydd i akryl med filter som är anpassade för olika arbetsmiljöer. Akrylen gör skydden slitstarka, lätta att rengöra och lämpliga även i fuktiga och aggressiva miljöer. Skydden kan fås med ögla med halsrem och utan ögla för att sitta bekvämt under hjälm. De finns även i detektutförande – spårbara med metalldetektor för ex livsmedelsindustrin.

Ljudmiljö_ACS_PRO
FORMGJUTNA HÖRSELSKYDD I SILIKON

Formgjutna hörselskydd i silikon med anpassad dämpning över hela frekvensområdet som skyddar utan att påverka ljudbilden. Skydden är särskilt lämpade för musiker och lyssning av musik, men passar även i andra miljöer. Silikonet är följsamt, vilket gör det lämpligt för fysisk aktivitet. Du byter lätt filter för olika ljudmiljöer.

EARFOON – FORMGJUTNA HÖRSELSKYDD I AKRYL

EARfoon är ett av marknadens populäraste formgjutna hörselskydd i akrylat med akustiska filter för olika ljudmiljöer. EARfoon har funnits på den svenska marknaden sedan mitten av nittiotalet. Skydd med ögla för halsrem och utan ögla för användning ex under hjälm. EARfoon finns i detektutförande, dvs. spårbara med metalldetektor för ex livsmedelsindustrin.