Optimerade hörselskydd för arbete

HEAR NORDIC erbjuder ett komplett sortiment av formgjutna hörselskydd. Premiumskydd som sitter bekvämt i ditt öra i många timmar i sträck utan att irritera. Skydden formgjuts efter dina hörselgångar och du kan välja skydd i akryl eller silikon. Vi har även formgjutna komfortskydd som dämpar störande bakgrundsljud, men som inte är CE-godkända hörselskydd.

Anpassad dämpning

Tack vare unik filterteknik och ett brett utbud av filter kan du anpassa dina hörselskydd för att ge rätt dämpning för olika ljudmiljöer, utan att hörbarheten av tal och varningssignaler försämras. Dessutom upplever många att de blir mindre trötta när den allmänna ljudnivån i bakgrunden sänks..

Koppla till mobil

Våra hörselskydd kan utrustas för att fungera med kommunikationsradio, mobil, ”Rakel” och även förses med ”in-ear-högtalare” för högklassig musiklyssning och medhörning vid scenframträdanden.

Rätt val för din ljudmiljö

Flikar_Arbete_IndustriHög dämpning – HEARsafer HN1 SVART, HN3 GULD, EARfoon MCB-R3, EMF-R4

Kraftig dämpning passar miljöer med höga ljudnivåer t ex sågverk och gruvarbete.

Medelhög dämpning – HEARsafer HN2 GRÖN, HN4 SILVER EARfoon MCB-W1, MCW-R7, MCB-R3, EMF-W2, EMF-G8, WORK alpha

Lämpar sig bra i modern industrimiljö, exempelvis i svets, verkstad och maskinrum.

Flikar_Arbete_TransportMedelhög dämpning – HEARsafer HN4 SILVERHN5 ORANGE, HN6 GUL EARfoon MCB-W1, MCW-R7, MCB-R3, EMF-W2, EMF-G8, WORK III

I arbetsmiljöer med måttliga till höga ljudnivåer under hela arbetsdagen och inslag av kraftigare impulsljud vid lastning- och lossning av gods rekommenderas hörselskydd med medelhög dämpning.

Flikar_Arbete_TryckeriMedelhög dämpning – HEARsafer HN4 SILVER EARfoon MCB-W1, MCB-R3, EMF-W2, EMF-G8, WORK alpha

Traditionellt buller i tryckerimiljö täcker upp ett brett frekvensspektrum. HEARsafer och EARfoon formgjutna hörselskydd har en dämpning som passar i den ljudmiljön.

Hög till mycket hög dämpning –HN1 SVART, HN2 GRÖNHN3 GULD, ACS PRO20, PRO26,  EARfoon MCB-R3, EMF-R4

ACS PRO är anpassade för miljöer med höga till mycket höga ljudnivåer. Dämpningen är jämn över frekvensspektrumet. Även EARfoon ger ett bra skydd i dessa miljöer.

Låg  dämpning – HEARsafer HN6 GUL, EARfoon MCG-R5, MCB-W1, MCW-R7, ACS PRO15

I stora folksamlingar, på konserter, vid demonstrationer osv utsätts du ofta för skadligt buller. Samtidigt är det viktigt att du hör och kan kommunicera. HEARsafer, EARfoon och ACS är optimerade hörselskydd för räddningstjänst, polis och väktare.

Låg till medelhög dämpning – HEARsafer HN5 ORANGE, HN6 GUL, HN0 MAGENTA*(Komfortskydd), EARfoon MCG-R5, MCB-W1, MCW-R7, WORK II, WORK III

Skydd anpassade för arbeten i skolmiljö och förskola. Dämpar falsettskrik och plötsliga rop, utan att påverka vanligt tal.

Låg till medeldämpning – ACS PRO10*(Komfortskydd), PRO15

Filtrerar effektivt bort lägre nivåer av bakgrundsbuller utan att ljudbilden dämpas för mycket eller för lite.

*OBS! Komfortskydd klassificeras ej som hörselskydd eftersom de inte uppfyller minimidämpning enligt EN 352-2 standarden.

Låg till medelhög dämpning – HEARsafer HN5 ORANGE, HN6 GUL, EARfoon MCG-R5, MCB-W1, MCW-R7, EMF-W2, ACS PRO15, PRO17, PRO20, WORK II, WORK III

Hörselskydd anpassade för kontor och handel med måttliga till höga ljudnivåer. Hörselskydd med olika dämpningsfilter som effektivt reducerar skadliga ljud, men även reducerar störande och tröttande bakgrundsljud, samtidigt som tal i normal samtalston och andra viktiga ljud hörs tydligt.

Låg dämpning – HEARsafer HN5 ORANGE, HN6 GUL, EARfoon MCG-R5, MCB-W1, MCW-R7, EMF-W2, WORK II

Hörselskydd anpassade för kök och restaurang med ett mycket bra skydd mot plötsliga impulsljud och bakgrundsbuller inom livsmedelsindustri, kök och restaurang. Samtidigt släpper de igenom tal och andra viktiga ljud.

Skydden kan fås i detectutförande dvs spårbara med metalldetektor. Detect finns att tillgå för hela HEARsafer och EARfoon sortimentet av filter.

Låg dämpning – HEARsafer HN0 MAGENTA*(Komfortskydd), EARfoon MCG-R5, MCB-W1, MCW-R7, WORK III

Komfortskyddet HEARsafer MAGENTA* dämpar bra i de högre frekvenserna. Filtret är särskilt utvecklat för tandvårdsmiljö, samtidigt som tal inte påverkas. Skydden från EARfoon ger ett bra skydd mot de tröttande och skadliga ljud.

*OBS! Komfortskydd klassificeras ej som hörselskydd eftersom de inte uppfyller minimidämpning enligt EN 352-2 standarden.

Flikar_Arbete_FlygLåg till mycket hög dämpning – HEARsafer HN1 SVART, HN3 GULDHN6 GUL, EARfoon MCG-R5, MCB-W1, MCW-R7EMF-G8, ACS PRO10*(Komfortskydd), PRO15, PRO17, PRO20, PRO26

Buller av både låg- och högfrekvent typ kan ge upphov till hörselskador och de stora ljuddifferenserna, beroende på dina arbetsuppgifter, kräver olika typer av filter. Kontakta oss för mer information.

*OBS! Komfortskydd klassificeras ej som hörselskydd eftersom de inte uppfyller minimidämpning enligt EN 352-2 standarden.

Skydd och proppar med kommunikation

Vi har ett specialanpassat sortiment av formgjutna hörselskydd med kommunikation. Vi kan även förse flera av våra hörselskydd med kommunikation via Bluetooth. Har du ett par riktigt bra in-ear hörlurar, kan formgjutna proppar göra dem ännu bättre och skönare att använda.