Optimerade hörselskydd för jakt och skytte

Jakt och sportskytte med hagel och kula innebär stor risk för din hörsel. Ljudnivåer som överstiger 135 dB kan ge upphov till permanenta skador och ett skott avger ett impulsljud på 120 till 180 dB, beroende på vapen och ammunition.

 Vill du skydda hörseln är hörselskydd ett måste. På skjutbanan är de en självklarhet, men i skogen på jakt upplevs traditionella hörselkåpor ofta som obekväma. Med formgjutna hörselskydd får du ett skydd som sitter bekvämt i örat utan att vara i vägen. OBS! Vid skytte under tak eller inomhus ska alltid hörselkåpor användas!

Hear Nordic erbjuder ett komplett sortiment av formgjutna hörselskydd för jakt och skytte. Välj mellan hörselskydd med elektroniska eller akustiska filter och trådlös anslutning via Bluetooth.

ISOtunes CALIBER aktiva skydd och Bluetooth

ISOtunes CALIBER är särskilt utformat för jakt och skytte och ansluts trådlöst via Bluetooth. Propparna är optimerade kommunikation via mobil eller jaktradio med Bluetooth. Skydden har även hörförstärkare som gör att du hör viltet snabbare. Vid impulsljud som överstiger 85 dB dämpar det aktiva, elektroniska filtret effektivt där sång och instrument är tydligt separerade.

CENS ProFlex DX med elektroniskt filter

CENS DX-serie är en ny generation formgjutna hörselskydd med aktiva, digitala filter som både fungerar som ljudförstärkare och samtidigt blockerar/dämpar ut ljudet av skott. Skydden formgjuts i silikon för maximal passform och är anpassade för sportskytte och jakt. CENS finns även med passivt akustiskt filter.

ACS PRO Impulse med akustiskt filter

ACS PRO Impulse är jakthörselskydd som formgjuts i skön silikon och är utrustat med akustiskt filter som har en generell dämpning (-15 dB) av buller, utan att stänga ute tal och andra ljud som du vill höra. Det avancerade filtret kan dämpa plötsliga impulsljud som skott eller slag mot metall (upp till -33 dB vid ljudstötar på 160 dB).

Hear-Nordic-jakt-acs-pro-impuls
hear-nordic-avtryck-kontroll
hear-nordic-avtryck-fyllning
hear-nordic-avtryck-urtagning

Utprovning av formgjutna hörselskydd

Du får förslag på lämplig modell som passar din ljudmiljö och dina behov. Därefter görs en avgjutning av dina hörselgångar. Avgjutningarna används för att formgjuta eller 3D-printa dina personliga proppar. Beräkna total tid för utprovningen till mellan 20–30 minuter.

Leveranstiden kan variera beroende på modell. Vi sparar dina fysiska avgjutningar för efterbeställning av formgjutna skydd. För 3D-printade skydd och proppar skannas avgjutningarna och sparas digitalt. Det innebär att du lätt kan efterbeställa nya skydd eller välja andra hörselskydd, monitorer eller sleeves.