DIGITALISERING AV HÖRSELSKYDD

Fördelarna med formgjutna hörselskydd är många. De är bekväma och ger ett säkert skydd. Med en digitaliserad process från avtryck till tillverkning blir det enklare att välja olika typer av skydd. Du kan enkelt komplettera skydden på jobbet med skydd för jakt och motorsport eller varför inte in-ear-hörlurar med perfekt passform.

Formgjutna hörselskydd med anpassade filter för olika arbetsmiljöer som effektivt dämpar skadligt buller och impulsljud har tydliga fördelar jämfört med hörselkåpor. De sitter bekvämt i örat hela dagen. Tal och andra viktiga ljud hörs utan att skyddet behöver tas av.

Traditionellt tillverkas skydden genom att ett avtryck av yttre hörselgången görs och sedan gjuts skyddet i akryl eller silikon. Avtrycket sparas sedan lokalt hos respektive tillverkare. Idag kan flera av våra tillverkare 3D-printa hörselskydden med samma exakta passform och kvalitet.

Digital process från skannade avtryck till 3D-printade hörselskydd

Genom att vi nu skannar in avtrycket direkt på våra säljkontor ökar flexibiliteten. Du som kund kan välja olika typer av skydd från olika tillverkare, utan att nya avtryck behöver göras. Skulle ett skydd tappas bort eller skadas, kan ett nytt snabbt tas fram.

Många som använder formgjutna hörselskydd väljer också att komplettera skydden på jobbet med exempelvis aktiva skydd för jakt eller formgjutna in-ear-lurar för musik osv.

För dig som användare ökar valfriheten och flexibiliteten med vårt digitaliserade flöde från avtryck till 3D-printat skydd. Livslängd och våra garantier för passform och funktion för 3D-pritande skydd är desamma som för gjutna.